Ai funcția de localizare pornită pe Facebook Messenger? Atunci știe unde sărbătorești Ziua Copilului

Și nu numai Facebook știe unde te duci și care îți este traseul…cu extensia Marauders Map poate afla oricine. La propriu oricine.

Extensia funcționează cu browserul Chrome și poate arăta traseul unei persoane, dacă aceasta folosește Facebook Messenger și nu a dezactivat funcția de geolocalizare. Funcția de geolocalizare este implicită pentru aplicația de messenger – asta înseamnă că trebuie să schimbi tu setările pentru a opri permanent împărtășirea locației. Află cum poți face asta aici (tutorial pentru iPhone și Android).

Se spune că unul dintre motivele pentru care în general nu ne pasă și nu suntem atenți la informațiile pe care le facem disponibile online este faptul că nu există consecințe palpabile. De data aceasta suntem puși în fața unui exemplu real și aplicat despre cum pot fi folosite informațiile pe care le postăm – acum a fost vorba de un exercițiu condus de un student…dar  data viitoare? Poate e o ocazie bună pentru fiecare de a vedea dacă există motive de îngrijorare sau nu. Mai multe informații și explicații găsești aici.

3 Comments

 1. Dan Stroescu

  Sunt obligat sa folosesc functia deoarece “WoodTracking” nu merge fara localizare si fara gps.
  Nu poate decat sa-mi “fure” datele de pe avize, cantitati,calitati de lemn si traseul.
  La cati urmaresc aplicatia asta ITRSV, Politie, Ocoale, ministere…

  Reply
  1. eRadical

   În cazul ăsta mai degrabă lemnul este urmărit…

   Un telefon ‘de serviciu’ pe care îl lași într-un birou (sau îi oprești GPS-ul) când ieși din tură… ar rezolva problema.

   Reply
 2. Andrei Sonea

  Bine ca am aflat, sa nu imi pun aceasta functie.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>