Ce poți să faci ca să nu mai fi monitorizat de Facebook?

Odată cu schimbarea politicii de confidențialitate, Facebook a început să colecteze informații despre toată activitatea online a utilizatorilor. Iar ca să o mai dreagă (chipurile), sugerează ca măsură de protecție împotriva reclamelor și a tracking-ului site-ul youronlinechoices.eu. Noi zicem că mult mai simplu și mai eficient este să instalezi Ghostery și/sau Ad Block Plus direct în browserul pe care îl folosești. Uite de ce:

How_to_stop_FB_tracking_4_RO

3 Comments

 1. dmf

  Un ghid mai amplu pentru oprirea trackingului: http://fixtracking.com/

  Recomand µBlock in lock de ABP, consuma mai putina memorie.

  Reply
 2. Nicu B

  Salutare,

  Programul recomandat de voi, Ghostery, este proprietăresc (detalii mai jos), nu puteți verifica dacă face mai mult decât spune dezvoltatorul.

  https://www.ghostery.com/en/eula

  Programele nelibere nu trebuie recomandate utilizatorilor mai ales că ați abordat un subiect cum este colectarea datelor. Chiar dacă Ghostery spune că nu colectează date despre utilizatori nu putem ști sigur că nu face asta având în vedere că codul este închis.

  PS: O recomandare de program pentru blocarea scripturilor de urmărire – extensia Privacy Badger de la EFF. Este un program liber, sub licența GPL disponibil accesând legătura de mai jos.

  https://www.eff.org/privacybadger

  Numai bine,

  Reply
 3. Pingback: Câtă informație dau zilnic despre mine pe net? | Date personale si viata privata

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>