Noi unelte pentru protejarea vieții private. Firefox Beta împotriva monitorizării online

Dacă ai testat toate uneltele din ghidul nostru de confidențialitate, încearcă și Firefox Beta, o nouă versiune de browser care oferă mai multă protecție și împiedică site-urile să te monitorizeze.

Firefox a lansat pentru testare o nouă versiune de browser care blochează automat anumite elemente web care îți monitorizează comportamentul online (de exemplu Google Analytics, trackere, beacon-uri, reclame de la terțe părți, butoane instalate pe site-ul pe care îl vizitezi de către terțe părți precum Facebook, Twitter, LinkedIn, Google). Deși este în mod experimental deocamdată, noua versiune de Firefox va împriedica site-urile să creeze automat profile despre tine. Pe lângă toate acestea, versiunea Private Browsing with Tracking Protection mai are o serie de îmbunătățiri precum un buton pentru a opri muzica de pe site-urile cu elemente audio care pornesc automat.

Și merge și pe Android, deci poți să îl încerci și pe telefon și pe tabletă, nu numai pe calculator :)

Firefox beta

1 Comment

  1. manke

    Mneea … doar la suprafata. Daca chiar vrei privacy in Firefox, atunci uita-te la lista asta
    http://www.ghacks.net/2015/08/18/a-comprehensive-list-of-firefox-privacy-and-security-settings/

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>