Cursuri tehnice pentru activiști

Activiști, vă propunem să strângem rândurile și să ne vedem pentru o zi dedicată descurcării hățișurilor digitale.

Vino să afli cum funcționează Internetul, ce înseamnă software liber/open source, cu ce te poate ajuta open data și de ce ar trebui să îți pese de toate acestea ca activist. Vom învăța ce unelte privacy putem folosi și vom avea o sesiune practică de instalare și de răspuns punctual la întrebări.

Hai cu laptopul pe 2 sau pe 9 decembrie și înscrie-te aici! Pentru mai multe detalii, am pus aici agenda aproximativă.

Dacă vrei să păstrăm legătura, urmărește-ne pe Facebook, Twitter sau scrie-ne la valentina.pavel@apti.ro

Organizarea cursurilor este posibilă cu ajutorul finanțării obținute de la Web We Want Foundation despre care poți citi mai multe aici.

don't worry, we're from the internetAnonymous9000, 2nd Anoniversary, CC-BY 2.0

4 Comments

 1. Genius

  Buna ziua,

  Pentru cei care nu pot participa (din motive de timp, distanta etc), aveti poate in vedere publicarea unui rezumat aici pe apti.ro? Nu cred ca ar supara nici inregistrari video, daca se vor face.

  Multumesc.

  Reply
  1. Valentina (Post author)

   Buna ziua,

   Da, incercam sa vedem ce solutii la indemana avem pentru a seta un cadru pentru participare de la distanta si/sau pentru inregistrare.

   Sigur, o sa facem o insemnare despre ce s-a discutat. O parte din informatiile pe partea de privacy sunt inserate in mai multe postari de pe blog. De exemplu:
   https://privacy.apti.ro/ghid-confidentialitate/
   https://privacy.apti.ro/2015/09/27/cata-informatie-dau-zilnic-despre-mine-pe-net/

   Reply
 2. Nicu

  Da, ar fi excelent să fie publice informaţiile gata structurate şi sintetizate, să le putem folosi pentru conştientizarea utilizatorilor. Mă deranjează cumplit uşurinţa şi/sau ignoranţa cu care spun mulţi “n-am nimic de ascuns”.

  Nu că ar trebui să ne ascundem de cineva dar atât timp cât lumea nu ştie ce drepturi are şi cât de multe informaţii personale sunt preluate şi procesate în folosul altcuiva – devenind astfel marfă sau obiect al manipulării -, vom ajunge în final într-o societate ca în filme, în care nu mai poţi “să-ţi bagi picioarele” chiar şi în spaţiul privat fără să iei amendă.

  În momentul ăsta exagerez dacă fac o comparaţie cu filmul “Demolatorul” dar spre controlul total ne îndrepătm dacă ignorăm micii paşi care se fac în direcţia asta.

  Reply
 3. C

  Nu am primit confirmare pe mail iar formularul cu data de expirare nu este modificat, dar sper ca inscrierile sunt luate in considerare si confirmarile vor veni.
  Multumesc.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>