Ce sunt drepturile omului și cum pot să ajut ca programator? Înscriere curs și hackaton.

Dacă ai pregătire tehnică, vino la un curs și hackaton ca să afli despre drepturile omului și cum poți ajuta ca programator (sau altă pregătire tehnică). Evenimentul este organizat de ApTI, iar cursul va fi ținut de oamenii din prima linie a activismului civic. Tot cu ei vei lucra și la hackaton, pe baza proiectelor activiste românești existente.

Ce vrem să facem?

  • învățăm despre drepturile omului și relevanța lor în lumea tehnică
  • studiem proiectele activiste și ne gândim cum putem să le îmbunătățim
  • ne suflecăm mânecile și trecem la hackală

Pe scurt: învățăm împreună, schimbăm idei, strângem rândurile ca să iasă cu awesomeness civic!

Cum ne organizăm?

Dacă ești student, avem o sesiune special dedicată studenților în data de 12-13 decembrie. Apoi, mai organizăm o rundă pe 16-17 ianuarie 2016.

Indiferent unde te încadrezi, programul e același – plecăm din București, cu laptop-uri și încărcătoare, pentru un weekend de hacking civic. ApTI acoperă cazarea* și transportul.

Sâmbătă vorbim despre drepturile omului, apoi prezentăm proiectele activiste, după care discutăm cum le putem îmbunătăți. Apoi petrecem o seară de relaxare și socializare. Duminică, ne punem la treabă la hackaton!

Fiecare curs are 20 de locuri. Dacă vrei să participi, te rugăm să completezi formularul de înscriere.

Pentru detalii contactează pe valentina.pavel@apti.ro. Ne mai găsești pe Facebook și pe Twitter.

*Cazarea o să se facă în camere de 2 sau 3 persoane, iar paturile sunt tip dublu. Așa că pregătește-te să-ți faci prieteni apropiați sau vino tu cu unul :)

 

1 Comment

  1. Pingback: Curs despre drepturile omului pentru studenti | blog.acs.pub.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>