Noi măsuri pentru transferurile transatlantice de date. Scutul de confidențialitate UE-SUA

Pe fondul dezvăluirilor Snowden, Comisia Europeană a adoptat ieri, 29 februarie 2016, textele juridice de instituire a Scutului de confidențialitate UE-SUA, precum și o comunicare în care se prezintă măsurile luate în ultimii ani pentru a restabili încrederea în fluxurile de date transatlantice:

Scutul de confidențialitate UE-SUA (sau Privacy Shield) înlocuiește acordul Safe Harbor care a fost declarat invalid de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene subliniind că orice formă de supraveghere în masă a datelor de conținut încalcă Carta Drepturilor Fundamentale ale UE.

Anterior adoptării formale a textului, Comisia Europeană va trebui să aștepte comentarii din partea guvernelor și a celor 28 de autorități privind protecția datelor din statele membre.

Despre criticile care au fost aduse documentului puteți citi aici, iar punctul de vedere al Comisiei Europene este disponibil în acest comunicat.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>