Ce sunt datele personale din categoriile speciale? Ghid pentru operatorii de date cu caracter personal

Anumite tipuri de date personale, datorită caracterul lor diferit, au nevoie de o protecție specială. Mai mult, aceste date pot fi procesate de entități publice sau private numai în anumite condiții.

Ghidul pe care l-am conceput vine în sprijinul operatorilor de date cu caracter personal din zona de întreprinderi mici și mijlocii și ai altor profesioniști din mediul de afaceri pentru a lista o serie de principii și reguli după care se prelucrează datele personale din categoriile personale.

Rațiunea pentru care există prevederi legale specifice prelucrării datelor personale din categoriile speciale este aceea că prelucrarea abuzivă a acestor date poate avea consecințe mult mai severe asupra unei persoane. De exemplu, prelucrarea abuzivă a datelor de sănătate, a orientării sexuale poate avea efecte ireversibile și afecta negativ pe termen lung individul sau mediul său social.

Ghidul începe de la definiția datelor personale, listează care sunt datele personale din categoriile speciale și apoi detaliază care sunt regulile și situațiile specifice când aceste date pot fi prelucrate. Textul integral al ghidul poate fi consultat aici.

Dacă sunt întrebări sau situații de care v-ați lovit în practică și considerați că sunt relevante pentru completarea ghidului, așteptăm comentariile dvs la acest articol.

Ghid despre prelucrarea datelor personale din categoriile speciale

 

informatii personale sensibile

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>