Ghid pentru criptarea corespondenței electronice

Supravegherea în masă ne încalcă drepturile fundamentale și face ca exprimarea liberă să devină riscantă. Acest ghid explică pas cu pas cum vă puteți cripta scrisorile electronice, indiferent dacă folosiți GNU+Linux, Windows sau Mac OSX. Tot ce aveți nevoie pentru a putea trimite și primi scrisori electronice codificate sunt: un calculator cu conexiune la Internet, un cont de poștă electronică și aproximativ o jumătate de oră :)

Free Software Foundation (FSF) a lansat recent acest ghid, iar cu ajutorul unei rețele de voluntari acesta a fost tradus în 6 limbi. FSF luptă pentru drepturile utilizatorilor de calculator și promovează dezvoltarea de programe libere. Găsiți aici comunicatul cu primire la lansarea ghidului.

La traducerea în limba română au participat: Cătălin Frâncu, autorul proiectului www.dexonline.ro, Isus Stănescu și Nicu B. din partea proiectului www.gnuvideo.ro. Revizia a fost realizată de Fundația Ceata. Mai multe informații aici și aici.

5 Comments

 1. Pingback: Facebook permite conectarea prin serviciul de anonimizare Tor | Date personale si viata privata

 2. Pingback: Unelte digitale pentru protejarea vieții private #infografic | Date personale si viata privata

 3. mihai

  ;)

  Reply
 4. Cristi

  E cea mai tare pagina

  Reply
 5. iulian

  multumes

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>