Ce înseamnă „Site verificat de Autoritatea pentru Protecția Datelor”? Simplu – absolut nimic…

Acum ceva vreme într-una din discuțiile cu unul dintre spammerii revoltați ce ne dau email-uri sau sună după ce se găsesc pe abuse.ro – un serviciu de raportare a spamului întreținut voluntar de ApTI, îmi dădeau argumentul suprem – pe noi ne-a verificat deja Autoritatea pentru Protecția Datelor din România (e vorba de ANSPDCP – www.dataprotection.ro) ți ne-a spus că totul e ok.

Ba mai mult firma respectivă de „email marketing” (pe naiba!) susținea că are o bază de date cu milioane de adrese de email (colectate legal, cică!, acum le-au redus la 300 000) și deci pot să împrumute acea bază de date oricărui comerciant care vrea să trimită mesaje comerciale. (mai să fie!).

Am scris atunci argumentele juridice detaliate pentru care o astfel de soluție este imposibilă dpdv juridic și am scris și pe Trusted.ro, că magazinelor online cărora li se oferă de cineva „o bază de date de 2 milioane de adrese unde puteți să trimiteți newsletter-ul vostru, nu face email marketing, ci este un spammer.”

Să fie clar tuturor: Autoritatea română pentru protecția datelor NU avizează site-uri sau servicii online (poate doar să facă un control prealabil doar în cazurile specificate de art 23 din Legea 677/2001) și NU acordă sigle de verificare.

Ei bine iată că astăzi, 15 octombrie 2014, iese și Autoritatea cu un comunicat de presă în care anunță oficial că acele afaceri care afișează sigla sunt de fapt niste impostori:

Website-ul www.maildirect.ro, administrat de S.C. Reginele Online S.R.L. și S.C. Marginean Holding S.R.L., utilizează pe prima pagină menţiunea ”Site verificat de ANSPDCP”, fără acordul instituției noastre, inducând astfel în eroare publicul larg cu privire la legalitatea prelucrărilor efectuate prin intermediul acestui site.

Sub acest aspect, subliniem că Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a efectuat o serie de investigații la SC Reginele Online SRL și la SC Marginean Holding SRL, care administrează site-ul Maildirect.ro, în special cu privire la transmiterea de comunicări comerciale prin e-mail.

În urma acestor investigații, în unele situații, s-au aplicat sancțiuni contravenționale în baza Legii nr. 677/2001 și a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Având în vedere cele de mai sus, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal se delimitează categoric de utilizarea respectivei menţiuni pe website-ul Maildirect.ro.

4 Comments

 1. Mihaela

  Este extrem de grav ce semnalati aici. Eu m-am inscris pe acest site mai mult din distractie. I-am atentionat privitor la protectia datelor cu caracter personal, dat fiind faptul ca la cererile de retragere bani au solicitat o copie dupa CI. Mi-am luat masuri trimitand copia incompleta. Am fost premiata cu fabuloasa suma de 10 UDS pe care trebuiau sa-i trimita in contul meu cel tarziu in data de 30 ian. I-am tras de maneca, mi-au raspuns ca marti ( adica astazi) voi avea banii in cont. Nu s-a intamplat acest lucru, evident. Mai mult, am fost contactata si de alte persoane care nu si-au primit banii. Nu suma este problema, ci escrocheria acestor indivizi. Consider ca trebuie sa raspunda in fata legii, iar cei pacaliti sa contacteze autoritatile, asa cum voi proceda si eu.

  Reply
 2. butnaru dorinel

  interesant

  Reply
 3. Avocat Negrila

  In curand acesti escroci vor sta dupa gratii, sa se invete minte sa nu mai traga in piept pe cei cre muncesc pentru un ban. Sa le fie rusine stimate http://www.maildirect.ro

  Registrar: Hostvision SRL
  Web : http://www.hostvision.ro
  Registrar Country: Romania

  Reply
 4. georgia

  Buna ziua,
  eu de un an de zile trebuia sa priemsc banii de la ei,o suma de 50$ pe care nici aucm nu i-am primit ,decat mailuri automatice ca raspuns la mailurile mele: va vom contacta in max 5 zile lucratoare” si a trecut un an si nimic.Am trimis o copie de buletin:( ,am semnat un contract,mai nou doreau si o adeverinta de salariu..nu mi imagienz pt ce..i am contactat in diferite randuri si totusi nimic…azi am trimis un email la cei de la marginean holding,cu aceeasi rugaminte .Probabil doar ;legal voi scate acesti bani de la ei…Daca ati trecut prin aceleasi lurcuri cu maildirect.ro,reginele.ro,mydeals.ro etc ,siteuri administrate de Dl marginean , …contactati ma

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>