Smart TV: Tu asculți la televizor și el pe tine

Televizoarele „deștepte” cu comenzi vocale pot înregistra conversațiile personale. Așadar, precum sfătuiește și Samsung în politica de confiențialitate, dacă nu vrei ca bucăți din viața ta privată să ajungă pe serverele companiei ai grijă să dezactivezi microfonul. Altfel, ai grijă ce vorbești prin casa :)

Samsung declară că nu vinde înregistrările audio și că nu păstrează datele. Dar nu că ar fi o nișă numai bună de exploatat pentru companii? Cum putem efectiv să avem garanția că terțe companii care lucrează cu firma de la care cumpărăm un produs smart nu își bazează modelul de business exact pe datele personale colectate?

În orice caz, cred că ar trebui să devenim mai conștienți de fenomenul Internet of Things (IoT) unde din ce în ce mai multe device-uri au senzori care înregistrează date despre noi (mașina, contorul de electricitate), comunică cu alte dispozitive (smart watch, brățară de fitness) și sunt legate la Internet.

3 Comments

  1. Pingback: De ce n-ar fi deștept să cumperi o Smart Barbie pentru copilul tău | Date personale si viata privata

  2. Pingback: Câtă informație dau zilnic despre mine pe net? | Date personale si viata privata

  3. Pingback: Jucăriile inteligente sunt prea inteligente. Pentru viața privată a copilului tău | Date personale si viata privata

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>