Password1234, mirela86, foxy1990, 123456….

Dacă ești în pană de idei în legătură cu ce parolă să-ți pui la conturile noi pe care ți le creezi, acum ai la dispoziție o bază de date cu 10 milioane de parole. Evident poți folosi baza de date ca model despre cum NU trebuie să fie o parolă, deoarece este o bază de date numai cu conturi sparte. Și dacă o parolă a fost spartă o dată, aceeași parolă poate fi spartă la infinit fiindcă e clar că e prea slabă. Un alt sfat ar fi să nu faci nici asta :)

În ultimii 5 ani au avut loc mai multe incidente de securitate și foarte multe conturi și parole au fost sparte. Un cercetător a adunat toate aceste conturi și parole sparte și le-a publicat recent într-o bază de date. Datele sunt sau au fost la un moment dat disponibile la o simplă căutare pe net – nu a avut el acces special la anumite informații. Scopul pentru care a făcut parolele publice a fost pentru a susține eforturile de cercetare în legătură cu siguranța sistemelor de autentificare și metodele de protecție împotriva fraudei și a accesului neautorizat.

Evident, nu a făcut datele publice pur și simplu, ci a șters numele de domeniu al conturilor și cuvintele cheie, a amestecat datele pentru a nu putea afla că anumite conturi provin de la o anumită companie sau de la un anumit incident de securitate, a eliminat datele bancare etc.

Mai multe explicații, împreună cu link-ul de download al bazei de date, se găsesc aici.

Apropo, poți verifica în cât timp poate fi spartă parola ta aici: howsecureismypassword.net

how secure is my password

9 Comments

 1. zoli

  imiPlace^articolulAsta2

  Reply
 2. Pingback: 61 274 de parole pe care NU ar trebui să le folosești! | Date personale si viata privata

 3. pugula

  nu cumva pacaliti oamenii sa incerce sa vada daca conturile lor au fost sparte in felul acesta cand pun parolele vor fi salvate automat la voi in sistem? astept un raspuns

  Reply
 4. bogdan

  In care sistem sa fie salvate? Prespun ca te referi in aplicatia celor de la howsecureismypassword.net (cu care noi nu avem nicio legatura).

  Exact asta zic si ei “This site could be stealing your password… it’s not, but it easily could be. Be careful where you type your password.” :-)

  Evident, daca nu ai incredere, nu iti verifica parola acolo. Sau verific-o dar schimb-o nitel. (de ex. daca ai un 1 in parola, pune un 2)

  Reply
 5. io nut

  frate parola e a mea

  Reply
 6. Vali

  Deci am o parola mult prea puternica.
  http://i.imgur.com/kM857eS.png

  Reply
  1. Valentina (Post author)

   Da, for a desktop PC :)

   Pentru un calculator mai puternic, cine stie…N-ai pus ca parola cuvantul “plenipotentiari”, nu? https://privacy.apti.ro/2015/02/27/61-274-de-parole-pe-care-nu-ar-trebui-sa-le-folosesti/

   Reply
 7. SuntPePastile

  Nu face prostia sa bagati parola pe undeva :))) se poate clona un site in doar 2 minute dupa care se poate salva text si cookies. puteti spune adio cont… de email mai exact. :))

  Reply
  1. SuntPePastile

   faceti**

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>