Concurs cu premii pentru materiale jurnalistice pe teme legate de viața privată și protecția datelor cu caracter personal

Am prelungit perioada de înscrieri până pe 15 august!

 

Jurnaliştii din presa scrisă, audiovizuală sau online, jurnaliştii independenţi, bloggerii sunt invitați să trimită articole de presă care documentează încălcări ale dreptului la viață privată sau ale regimului datelor cu caracter personal.

Materialele pot fi articole, investigaţii, reportaje, produse audio-video sau orice altă formă de produs editorial. Un concurent poate participa cu unul sau mai multe materiale. Pot participa la concurs şi materiale realizate de către o echipă.

Aceste produse jurnalistice vor asigura accesul cetățenilor la informare publică obiectivă cu privire la practicile curente care încalcă dreptul la viața privată și prelucrarea abuzivă a datelor cu caracter personal sau a categoriilor speciale de date.

Articolele trebuie să fie scrise și/sau publicate în perioada 1 ianuarie 2015 – 15 august 2015, să aibă minim 800 de cuvinte, să fie scrise în limba română.

Se vor acorda 3 premii a câte 250 de euro fiecare, împreună cu acces la alte servicii digitale, pentru cele mai bune opere sau cu cel mai mare impact. Premiile sunt acordate de Cyberghost VPN și Superlege.ro.

Materialele vor fi evaluate de un juriu independent ce va fi anunțat ulterior, format din jurnaliști, experți media și juriști cu experiență în zona dreptului la viață privată.

Materialele vor fi trimise la adresa de email concurs@apti.ro până la data de 15 august 2015 ora 23:59. Castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina de catre Juriu dupa data de 1 Septembrie 2015.

Aplicanții trebuie să dețină toate drepturile de autor asupra articolului trimis spre publicare. De semenea, titularul drepturilor de autor trebuie să fie de acord cu publicarea articolului trimis sub licența Creative Commons Atribuire 4.0 în orice publicație din mediul electronic, cu respectarea obligațiilor de menționare a autorului.

Vă rămânem în continuare la dispoziție pentru orice informație suplimentară la adresa razvan@activewatch.ro, telefon 0729199393.

3 Comments

  1. Pingback: Ai un material legat de viața privată? Înscrie-te la concurs! | Date personale si viata privata

  2. Pingback: ApTI pune la bătaie 3 premii de câte 250 de euro

  3. Pingback: Concurs de materiale jurnalistice pe teme legate de viata privata si protectia datelor cu caracter personal - Centrul pentru Jurnalism Independent

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>