Infografic 7 unelte privacy folosite în Citizenfour

Citizenfour a fost premiat la Oscar în 2015 pentru cel mai bun film documentar. Documentarul vorbește despre dezvăluirile lui Edward Snowden în legătură cu programele de supraveghere generalizată ale NSA (National Security Agency), dar și despre motivațiile de a deveni avertizor de integritate (whistleblower).

Acum 2 ani de zile am aflat că suntem monitorizați în masă. Fiecare dintre noi este un suspect, iar agențiile de securitate au puteri nelimitate. Pot asculta și urmări pe oricine, oricând, încălcând dreptul la viață privată.

Dacă ești curios cum a reușit Snowden să se protejeze și ce instrumente a folosit ca să dezvăluie informații sensibile despre activitățile agenției americane de securitate, infograficul creat de ApTI și distribuit în cadrul festivalului de film documentar One World Romania explică câteva dintre uneltele folosite.

 

infografic

2 Comments

  1. PrivacyGuy

    Foarte util infograficul! Totul este explicat excelent.

    Reply
  2. Valentina (Post author)

    Mulțumim! Mai avem câteva în lucru :)

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>