66 de organizații internaționale cer un nivel ridicat de protecție a datelor personale

ApTI s-a alăturat coaliției de organizații internaționale care cer Uniunii Europene finalizarea reformei privind datele personale prin păstrarea unor standarde înalte de protecție. Demarând procesul de reformă, Uniunea Europeană a făcut promisiuni că nu va coborî sub nivelul de protecție al Directivei 95/46/EC. Cu toate acestea, scurgeri de documente arată că această promisiune nu se respectă.

66 de organizații din Europa, Africa, Asia și Australia au trimis o scrisoare Președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker cerând confirmarea că această promisiune va fi îndeplinită. Inițiativa a fost lansată de EDRi – European Digital Rights, iar scrisoarea a fost trimisă astăzi.

Context

În 2012, Comisia Europeană a lansat o propunere de modernizare a legislației privind protecția datelor cu caracter personal. Această propunere a fost amendată și acceptată de Parlamentul European în 2014. Provocările aduse de noile tehnologii și nevoia de a armoniza legislația privind protecția datelor și aplicarea ei în Europa determină necesitatea unei reforme rapide. Alcătuirea de profile pentru livrarea serviciilor, monitorizarea comportamentului online, digitizarea datelor privind sănătatea și interconectarea tuturor dispozitivelor (Internet of Things) modifică granițele vieții noastre private realizând o intruziune din ce în ce mai mare. Companiile, statul sau oricine înregistrează suficient de multe date despre noi, cunosc mult mai multe lucruri despre intimitatea nostră, despre preferințe, motivații, aspirații, sănătate, relații și alăturarea politică.

Fără o reglementare credibilă și eficientă toată lumea va pierde – cetățeni, companii, societate per ansamblu.

1 Comment

  1. Pingback: Presiunile coaliției celor 66 de organizații nu trec neobservate de Comisia Europeană | Date personale si viata privata

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>