Pe asta cui să o postez? #unelte privacy

Un grup de cercetători lucrează la crearea unui sistem de recomandări (adaptive sharing model) pentru alegerea audienței potrivite când postăm pe rețelele de socializare.

Cum vine asta și la ce îmi trebuie?

Facebook are 1.3 miliarde de utilizatori activi care distribuie mai mult de 30 de miliarde de date și bucăți de informații personale în fiecare lună.

Și cum cei mai mulți dintre aceștia folosesc setările implicite din rețelele de socializare, o funcționalitate prin care utilizatorul să înțeleagă mai bine unde vor ajunge informațiile ar putea fi utilă pentru ca informații sensibile să nu ajungă către audiențe nepotrivite.

Lucrarea cu titlul Adaptive Sharing for Online Social Networks: A Trade-off between Privacy Risk and Social Benefita fost prezentată în septembrie 2014 în cadrul conferinței internaționale Trust, Security and Privacy in Computing and Communications și a primit premiul Best Paper Award.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>