Poate Internetul să uite? #dezbatere

Ați vrut vreodată să ștergeți informații personale de pe Internet? A mers? Sunteți siguri că au dispărut de tot?

Acum un an, Curtea Europeană de Justiție decidea faptul că date personale pot fi șterse din URL-urile indexate în motorul de căutare Google. În pactică, decizia nu a fost înțeleasă exact în acești termeni și s-a pornit un val masiv de mediatizare eronată. Mai mult, la nivelul Uniunii Europene se află în dezbatere o nouă propunere de regulament privind datele personale care include un articol denumit dreptul de a fi uitat.

Pentru a încerca să găsim o interpretare corectă despre acest noi evoluții asupra vieții private, vă invităm să dezbatem împreună dacă într-adevăr putem să vorbim de un drept de a fi uitat pe Internet și ce aspecte juridice și etice implică.

Evenimentul va avea loc miercuri 6 mai 2015, începând cu orele 16.30, în Sala Schuman din clădirea ASE din str. Căderea Bastiliei și este organizat împreună cu Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics, Facultatea de Marketing din cadrul ASE și Marketer Club. Invitații și o descriere mai amplă a evenimentului vor putea fi consultate pe site-ul www.etica-aplicata.ro.

Participarea este liberă, iar comunicatul evenimentului este disponibil aici și pe Facebook aici. RSVP simona.mehedintu@etica-aplicata.ro

 

3 Comments

 1. Raluca

  Nu chiar tot poate fi sters de pe internet.

  Reply
 2. Irenne

  Nu prea poate. Acuma depinde si daca vrea sa uite.

  Reply
 3. Panagachie

  Cu siguranta poate. Trebuie doar sa stii cum.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>