De la viața privată la libertatea de exprimare. Prima întâlnire a proiectului MAPPING

Astăzi începe prima întâlnire generală a proiectului european de cercetare MAPPING, unde tema conferinței este strâns legată de viața privată și libertatea de exprimare. Cum se previzionează 2015-2020?

Una dintre întrebările principale care se vor discuta este dacă dreptul la viață privată, dreptul la libera exprimare și libertatea presei conțin astăzi și un drept al comunicării anonime/criptate.

Coordonatorul proiectului este în același timp și Raportorul Special al Națiunilor Unite pentru aspecte ce țin de viața privată, așa că merită urmărite rezultatele discuțiilor.

Agenda completă în format PDF este disponibilă aici.

Hannover_MQ

ApTI participă în proiectul european MAPPING (Managing Alternatives for Privacy, Property and INternet Governance) finanțat de Uniunea Europeană alături de alți 12 parteneri.

Scopul proiectului MAPPING este de analiza recentele schimbări legate de Internet, și a identifica care sunt consecințelor acestora pentru indivizi și societate.

Proiectul va oferi un forum de discuții pentru a dezbate în cunoștință de cauză problemele legate de tranziția digitală, cum ar fi protecția online a datelor cu caracter personal și a drepturilor de proprietate intelectuală, modelele de afaceri și serviciile de e-guvernare ce se bazează pe utilizarea datelor cu caracter personal, exploatarea economică a drepturilor de proprietate intelectuală și a accesului deschis la inovație.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>