Datele personale nu ți-au fost protejate? Trimite o plângere prin formularul online

Dacă consideri că ți s-au încălcat drepturile sau că datele personale nu ți-au fost respectate, intră pe formular.privacy.apti.ro și trimite operatorului de date sau Autorității pentru Protecția Datelor (ANSPDCP) o plângere.

Formularul creat de ApTI simplifică procesul prin care poți trimite solicitări atât celui care îți gestinează datele personale (de exemplu: băncii, operatorului de telefonie, site-ului favorit de cumpărături online etc), cât și ANSPDCP, autoritatea responsabilă cu protecția datelor personale.

Cu ajutorul instrucțiunilor identifică întâi situația în care te afli. Întotdeauna contactezi întâi operatorul pentru rezolvarea neregulilor și doar dacă nu se soluționează solicitarea ta, trimiți o plângere ANSPDCP.

formular.privacy.apti.ro

 

Cum funcționează?

Pe măsură ce completezi câmpurile din stânga se modifică automat textul formularului din partea stângă. Funcția de preview este disponibilă pe măsură ce informațiile sunt introduse pentru a fi mai ușor de revizuit și corectat plângerea. După completarea câmpurilor rezultatul este un PDF care se poate fi descărcat și trimis prin e-mail operatorului sau ANSPDCP.

PDF-ul este generat direct în browser tocmai pentru a nu se colecta niciun fel de date cu caracter personal. Din același motiv, deși tehnic era posibil, nu am dorit să facilităm trimiterea directă a plângerii prin e-mail.

Ne-am bucura de feedback-ul tău. Spune-ne ce crezi despre formular și dacă este ușor de utilizat.

Toată ideea formularului a pornit de aici. Mulțumim încă o dată tuturor pentru sprijin!

gardianul datelor personale

Așa arată un formular completat pentru cererea de acces la date. Trimite și tu una!

privacy form model site

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>