A intrat în vigoare Noul Regulament privind Protecția Datelor (GDPR). Cât timp au la dispoziție companiile să aplice noile măsuri?

De astăzi a intrat în vigoare noul Regulament privind Protecția Datelor cu Caracter Personal (GDPR). Regulamentul are caracter obligatoriu și se aplică direct în Statele Membre, fără ca acesta să treacă prin procesul de transpunere în legislația națională.

Cât timp au la dispoziție companiile să aplice noile măsuri? Data de la care noile reguli vor începe să aplice este 25 mai 2018. Altfel, companiile riscă amenzi de la 10.000 euro și până la 4% din cifra de afaceri – vezi art. 83 din Regulament.

Alături de Regulament a fost adoptată și o Directivă privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către autorități în scopul urmăririi penale a infracțiunilor și a executării pedepselor. Statele Membre au termen până la 6 mai 2018 să implementeze directiva în legislația națională.

Textul integral al Regulamentului și al Directivei pot fi consultate aici.

 

just say yes to privacy

JUUST SAY YES TO PRIVACY, Michael, CC-BY 2.0

2 Comments

  1. Dana

    10000 eur? Parca nu asta scrie in art 83. Sigur nu-s miloane? ;)

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>