Ai un caz flagrant de încălcare a drepturilor? ApTI pornește litigii strategice pe domeniul vieții private și a datelor personale.

Ți s-a încălcat dreptul la viața privată dar nu știi ce să faci? Datele tale personale au fost folosite în mod ilegal? Poate vă putem ajuta!

Astăzi, 12 noiembrie 2014 lansăm un apel pentru identificarea cazurilor flagrante de încălcare a vieții private sau de nerespectare a prelucării datelor personale. Scopul este de a selecta 5 cazuri pe care să le putem reprezenta în fața autorităților competente, de a evidenția probleme majore din legislație sau identifica practici ilegale. Nu avem o dată limită pentru primirea plângerilor, dar analiza lor se va face pe principiu primul venit/primul servit. Pentru cazurile selectate, persoanele vătămate vor fi susținute pro bono de ApTI și partenerii săi, prin intermediul Av. Diana Hatneanu.

Criteriile după care vom face selecția cazurilor sunt:
- gravitatea încălcării vieții private sau nerespectarea reglementărilor privind prelucrarea datelor personale
- măsura în care există dovezi, indicii temeinice că dreptul persoanei a fost încălcat
- probabilitatea ca soluția autorităților competente să aibă impact pentru un număr cât mai mare de persoane

În măsura în care consideri că dreptul la viața privată ți-a fost grav încălcat, te rugăm să ne trimiți o scurtă descriere a cazului la adresa de e-mail litigii@apti.ro. Echipa de proiect va răspunde tuturor mesajelor primite după evaluarea cazurilor și este posibil să revenim cu cererea de a ne trimite mai multe detalii pentru a înțelege mai exact cazul propus.

2 Comments

  1. Pingback: Supravegherea video la bloc. Primul caz strategic. | Date personale si viata privata

  2. Pingback: Blocarea Internetului ajunge la Curtea Constituțională! | Date personale si viata privata

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>