Supravegherea în masă este nelegitimă. Resetează-ți Internetul.

Supravegherea în masă este nelegitimă, dar guvernele și companiile ne încalcă drepturile prin monitorizarea constantă a comportamentului online până la cele mai intime detalii. Respectarea vieții private nu o să vină printr-o simplă cerere, trebuie ca tu să acționezi.

Pentru a îți recâștiga libertățile, află ce unelte poți folosi pentru a îți proteja viața privată online din ghidul Resetează Internetul, disponibil și pe blog la secțiunea Unelte privacy. Instrumentele și recomandările sunt atât pentru platformele mobile iPhone sau Android, cât și pentru diferitele sisteme de operare: Windows, Mac, Linux.

Ghidul a fost realizat în consultare cu experții tehnici și activiștii de la Electronic Frontier Foundation, iar traducerea și adaptarea pentru limba română a fost făcută la Hackatonul TheSponge din 1-2 noiembrie 2014 de către voluntari coordonați de Asociația pentru Tehnologie și Internet.

Traducerea ghidului a fost doar una din rezultatele hackathonului, revenim cu prezentarea celorlalte proiecte privacy la care s-a lucrat în scurt timp.

banner-take-back

2 Comments

  1. Pingback: Facebook permite conectarea prin serviciul de anonimizare Tor | Date personale si viata privata

  2. Pingback: Unelte digitale pentru protejarea vieții private #infografic | Date personale si viata privata

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>